Nye Ahus 10 år

I hele uke 41 – fra mandag 8. til fredag 12. oktober - markerer Akershus universitetssykehus (Ahus) at det i år er 10 år siden det nye sykehusbygget på Nordbyhagen i Lørenskog ble tatt i bruk.

Glassgata, som går gjennom hele hovedbygget, er hver dag travelt fyllt opp av pasienter, pårørende og ansatte. I jubileumsuka vil Glassgata fylles av et mangfold av stands og utstillinger der ulike klinikker, fagfunksjoner, barnehagene og foreninger viser frem sin virksomhet.

- Jeg tror det blir noen veldig fine dager – og at markeringen gir oss noen tanker på veien mot de kommende 10 år, sier klinikkdirektør i Ortopedisk klinikk, Inge Skråmm, som har ledet jubileumskomiteen.

Les også: Jubileumsintervju med administrerende direktør Øystein Mæland.

Divisjoner og klinikker markerer sin virksomhet
Stands - dag for dag brosjyre_011018_5_Page_01.jpg

Klikk her for å se hva som skjer i Glassgata

Klinikkene vil markere seg på sin måte – med det de selv ønsker å fremheve fra sin virksomhet. Mange vil delta med stands i Glassgata, andre med arrangementer i egne avdelinger og andre igjen med kurs eller foredrag i auditoriet. Barnehagene, bedriftsidrettslaget, brukerutvalget er eksempler på viktige tilbud som også vil markere seg i forbindelse med jubileet.

- Vi har valgt å vise mangfoldet i regionens viktigste bedrift. Nøkternt, men forhåpentligvis spennende både for pasienter, ansatte og andre, sier Skråmm.

Alle utstillingene i Glassgata er åpne for publikum – se program.

Fredagsmøtet 12.oktober kl. 08:00 er åpent for alle og vil ha utviklingen siden 2008 på agendaen. Frisør, kiosk, blomsterbutikk og apotek vil også bidra med gode tilbud.

Jubileumsarrangement

Uka avsluttes med et jubileumsarrangement der det både er invitert gjester utenfra og ansatte fra alle enheter på Ahus.

- Det vil bli  varierte innlegg blant annet om byggeprosjektet, arkitekturen, forskning, faglig  utvikling og Ahus i fremtiden - i tillegg til noen morsomme overraskelser.

Åpen dag og egne markeringer

  • Barne- og ungdomsklinikken skal ha bursdagsfeiring hele tirsdag 9. oktober. 
  • Blodbanken har åpen dag for alle, tirsdag 9. oktober fra kl 10 - 20.
  • Enkelte avdelinger har i tillegg åpne dager for ansatte.
  • Laboratoriene ved Ahus holder tirsdag 9. oktober fra kl. 16.30 jubileumskurs for primærhelsetjenesten i honningbehandling av kroniske sår, borreliadiagnostikk og antibiotikastyring.

Jubileumsmøter

  • Fredag 12. oktober vil det faste fredagsmøtet kl. 08.00 være viet faglig utvikling på Ahus de siste 10 årene.
  • Fredag 12. oktober klokken 11. 30 er det eget jubileumsarrangement i auditoriet for inviterte ansatte og gjester med varierte innlegg blant annet om byggeprosjektet, arkitekturen, forskning, faglig utvikling og Ahus i fremtiden, pluss audiovisuelle innslag og andre små overraskelser.

 

Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.