HELSENORGE

Insulinpumpeopplæring

Kurs, Endokrinologi

Dette er et kurs for deg som har diabetes type 1 som behandles med insulinpumpe. Kurset gir opplæring over to dager i grupper med 2-8 deltagere. Vi tilbyr ulike kurs tilpasset de ulike pumpene som er tilgjengelig.

Dette er et praktisk kurs som gir deg den kunnskapen du trenger for å kunne benytte en insulinpumpe. Målet er at du skal ha god kunnskap om din behandling slik at du er i stand til å ta gode behandlingsvalg i hverdagen.

Her møter du erfarne fagpersoner fra sykehuset, og leverandøren av insulinpumpen vil forelese om ulike tema knyttet til insulinpumpe-behandling. I gruppen vil du også møte andre med samme sykdom som deg.

Vi legger opp til dialog, erfaringsutveksling, undervisning og veiledning. Vi anbefaler at du deltar aktivt med spørsmål og erfaringsdeling for å få best mulig utbytte av kurset.

Dette kurset er en del av et opplæringsprogram som du i samarbeid med din diabetessykepleier settes opp til ved oppstart eller bytte av insulinpumpebehandling.

Forutsetninger for deltakelse

Vi forventer at du kan benytte karbohydratvurdering for å starte med insulinpumpe. Det arrangeres egne kurs hos oss i karbohydratvurdering. Klikk på lenken under for å lese om vårt kurs i karbohydratvurdering.

Kurs i karbohydratvurdering

Program:

  • Introduksjon av pumpebehandling og tiltak ved insulinpumpesvikt
  • Praktisk pumpeoppstart, fordelt på to dager
  • Oppfølgingstime avtales individuelt


Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Alle med diabetes type 1 kan få tilbud om oppfølging ved endokrinologisk poliklinikk. Kursene avholdes fortløpende etter behov. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ) eller per post til avdelingen på Ahus. Påmelding skjer etter avtale med din diabetessykepleier.

Når og hvor

Sted
Nordbyhagen
Kurset holdes i Lærings- og mestringssenterets lokaler på Ahus på Nordbyhagen.
 
Arrangør
Endokrinologi
 
Medarrangør

I samarbeid med Lærings- og mestringssenteret på Ahus

Kontaktinformasjon
Tone Singstad: Tone.Singstad@ahus.no 

Endokrinologisk poliklinikk, Akershus universitetssykehus
Postboks 1000,
1478 Lørenskog
Telefon: 67 96 00 30
 

Det serveres ikke mat på kurset. Du må selv ta med matpakke eller kjøpe mat på sykehuset.

Fant du det du lette etter?