Internasjonal ekspert på lege-pasientkommunikasjon til Ahus

Fredagsmøte , 01.03.2019

Ronald Epstein regnes som en av verdens fremste eksperter på lege-pasientkommunikasjon. Fredag 1. mars 2019 gjester han Ahus, hvor han vil presentere nyttige måter å håndtere det krevende livet som kliniker og leder på. Møtet er åpent for alle.

På det faste fredagsmøtet kl. 08.00 – 08.30 i det store auditoriet på Ahus vil Ronald Epstein 1. mars 2019 holde forelesningen "Flourishing at work: mindful lessons for clinicians and leaders".

Ronald Epstein

Ronald Epstein

En bok alle klinikere bør lese

­Professor Pål Gulbrandsen har forsket på klinisk kommunikasjon siden 2006 og er faglig ansvarlig for satsingen på god kommunikasjon med pasienter og pårørende på Ahus. Han er begeistret for Ronald Epstein som han ser på som en av verdens fremste bidragsytere på flere felt knyttet til legerollen og kvalitet i helsetjenesten, som medisinsk utdanning og lege-pasientkommunikasjon.

- Han gir ikke minst verdifulle innspill når det gjelder legenes egen mestring og balanse mellom liv og arbeid.

I 2017 ga Ronald Epstein ut boken "Attending – medicine, mindfulness, and humanity". Her forteller han om egne mistak og suksesser gjennom flere tiår, og gir gode tips om det å arbeide som lege.

-­ Det er en nydelig bok som enhver kliniker bør lese, sier Pål Gulbrandsen.

Bred faglig bakgrunn

Ronald Epstein er leder for Center for Communication and Disparities Research og nestleder for Deans Teaching Fellowship Program og Mindful Practice Programs ved University of Rochester School of Medicine and Dentistry. Der er han også professor i allmennmedisin, psykiatri, onkologi og palliativ medisin.

Epstein har publisert 250 artikler, nesten 60 av disse i "core clinical journals". Han er utdannet ved Wesleyan University of Harvard Medical School, og har mottatt American Cancer Societys høyeste utmerkelse, Clinical Research Professorship.

Gjester work-shop

Ronald Epstein er i Norge i forbindelse en workshop på Kringler gjestegård fra 28. februar - 3. mars 2019, på initiativ fra spesialfysioterapeut Oddbjörg Erla Jonsdottir ved Ahus. Temaet der Mindful Practice, som er et program for legestudenter som Epstein har utviklet sammen med professor Mick Krasner, som også deltar i work-shopen.
 

Ronald Epstein (ronaldepstein.com)

Satsingen på god kommunikasjon med pasienter og pårørende på Ahus (ahus.no)

Når og hvor

Dato
01.03.2019 
Klokkeslett
08:00-08:30
Sted
Hovedbygg Nordbyhagen
Auditoriet
 
Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.