HELSENORGE

Op.Triton - Thomas Usler forteller om sine opplevelser på Siem Pilot

Thomas Usler var anestesisykepleier på det norske skipet Siem Pilot som drev grensekontroll og redningsarbeid i Middelhavet i 2015-2018. I dette foredraget kan du høre han fortelle om sine opplevelser.
Foredraget er gratis og åpent for alle.

Thomas Usler var anestesisykepleier på oppdrag for Kripos og Norge da Norge bidro med personell inn i FRONTEX sitt grensekontrolloppdrag for EU. Samtidig utspant det seg en stor flyktningestrøm over Middelhavet, der store gummibåtene fylt til randen av håpefulle mennesker tok sjansen på å nå «paradis».

Thomas forteller i dette foredraget som sin historie om hvordan menneskehandel er opplevd på nært hold, hvordan være helsepersonell, hvordan forberede seg, hvordan stå i situasjoner som andre ikke en gang kan forestille seg, samtidig som en må å ta gode beslutninger, som direkte vil kunne ha konsekvens for liv og død. 

Thomas har fortalt sin historie i mange ulike fora, og blitt oppfordret til å holde sitt foredrag også her på Ahus.

Om du ikke har anledning til å komme kan du høre Thomas fortelle i Podcasten Helhjerta som drives av Kompetansebroen: https://helhjerta.simplecast.com/episodes/pa-redningstokt-med-siem-pilot-i-Middelhavet

Siem Ahus.png

Fant du det du lette etter?