Akuttmottaket

Vi tar imot akutt syke pasienter som er henvist fra fastlege, legevakt eller kommer med ambulanse. Det kommer over 40.000 pasienter til oss hvert år.

Les mer om Akuttmottaket

Akuttmottaket

Hva skjer i akuttmottaket?

Registrering:
Hvis du kommer med egen bil eller taxi skal du henvende deg i resepsjonen. Nødvendig informasjon fra lege eller fra ambulanse blir kvalitetssikret når du kommer til sykehuset. Barn og ungdom som skal innlegges i Barne- og ungdomsklinikken (BUK), skal etter registrering hos oss gå videre til mottaket i BUK.

Undersøkelse av sykepleier:
Du vil bli tatt imot av en sykepleier som undersøker deg og tar prøver. Alvorlige skader og sykdom blir prioritert først. For andre pasienter kan det i perioder være lang ventetid før du blir undersøkt av lege.

Legeundersøkelse:
En lege vil undersøke deg og sjekke resultater av prøvene før videre behandling og oppfølging blir bestemt. Noen pasienter blir behandlet i akuttmottaket og kan reise hjem uten innleggelse i sykehuset.

Kontakt

Praktisk informasjon

Kart over Nordbyhagen

Hovedbygget på Nordbyhagen i Lørenskog ligger 15 km øst for Oslo og 40 km sør for Gardermoen.

I tilegg har Akershus universitetssykehus virksomhet i Nittedal, Skedsmo, Ullensaker, Ski og Oslo.

Les mer

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Personvern

​​Som pasient har du rettigheter knyttet til personvern når det gjelder sykehusets lagring og bruk av helseopplysninger.

Les mer om personvern

Studenter i praksis på Ahus

​Ahus er en undervisningsinstitusjon der du kan møte studenter. Du kan reservere deg mot at studenter er til stede eller medvirker i behandlingen.

De ansatte som til enhver tid er på jobb ønsker å legge til rette for pasientene, men det vil ikke være mulig å reservere seg mot behandling fra lege, sykepleier eller annen helsearbeider bestemt av kjønn.

Taushetsplikt

Som helsepersonell er vi bundet av taushetsplikt. Det innebærer at vi ikke kan besvare alle spørsmål over telefonen selv til nærmeste pårørende. Du kan eventuelt ringe pasienten direkte.

Ønsker du å dele bilder fra tiden på sykehuset?

Ta hensyn når du tar bilder. Husk at ansatte har det travelt.
Det kan være uheldig å forstyrre dem i arbeidet.

Det er ulovlig å spre bilder av medpasienter og ansatte uten samtykke.

Vis varsomhet og respekt for personvernet.

Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.