Ungdomspsykiatrisk klinikk

Utreder, diagnostiserer og behandler ungdommer med alvorlige psykiske lidelser. Klinikken gir øyeblikkelig hjelp, og er godkjent for bruk av tvang.

Les mer om Ungdomspsykiatrisk klinikk

Ungdomspsykiatrisk klinikk

Vi tilbyr utredning og behandling til barn og unge under 18 år med psykiske lidelser eller problemer og deres familier, der det foreligger psykisk lidelse og hvor det er nødvendig med tilbud i spesialisthelsetjenesten.  

Ungdomspsykiatrisk klinikk (UK) yter øyeblikkelig hjelp til ungdom under 18 år, og tilbyr elektive innleggelser for ungdom mellom 13-18 år til utredning og behandling. Den er godkjent for bruk av tvang. UK har dessuten et Mobilt behandlingsteam som reiser ut til ungdommen for både akutt bistand og etter søknad til utredning og behandling. UK har eget skoletilbud.

Tilbudet retter seg mot ungdom i Aurskog-Høland, Enebakk, Eidsvoll, Fet, Frogn, Gjerdrum, Hurdal, Lørenskog, Nannestad, Nes, Nesodden, Nittedal, Oppegård, Rælingen, Rømskog, Skedsmo, Ski, Sørum, Ullensaker, Vestby, og Ås kommune, samt bydelene Alna, Grorud og Stovner i Oslo

Ordinær planlagt innleggelse skal alltid skje via den lokale poliklinikken. Ved behov for øyeblikkelig hjelp innleggelse innenfor kontortiden kontaktes lokal poliklinikk. Utenfor kontortiden, dvs. på kveld, natt, i høytider og helger, kontaktes lokal legevakt. 

Kontakt

Oppmøtested

Innkjøring fra Gamleveien.
Inngang 7.

Telefon
67965400 / 91910954
mandag - søndag 08:30 - 15:30
Postadresse
Akershus universitetssykehus HF
Ungdomspsykiatrisk klinikk
Postboks 1000
1478 Lørenskog
Ungdomspsykiatrisk klinikk Nordbyhagen
Besøksadresse
Sykehusveien 55, 1478 Lørenskog (Google maps)
Telefon
67912400 / 91910954
mandag - søndag 08:30 - 15:30

Pasientreiser

Pasientreiser er reiser til og fra offentlig godkjent behandling. Er det helsemessige årsaker til at du trenger tilrettelagt transport, må dette bestilles av din behandler.

Hvis det ikke finnes rutegående transport på strekningen du skal reise, kan du ta kontakt med ditt lokale pasientreisekontor tlf. 05515

All informasjon du trenger om pasientreiser er samlet på en nasjonal nettside.

pasientreiser.no

Praktisk informasjon

Internett og Wi-Fi

Sykehuset tilbyr gratis trådløst gjestenett (AHUS-GUEST).

Kart over Nordbyhagen

Hovedbygget på Nordbyhagen i Lørenskog ligger 15 km øst for Oslo og 40 km sør for Gardermoen.

I tilegg har Akershus universitetssykehus virksomhet i Nittedal, Skedsmo, Ullensaker, Ski og Oslo.

Les mer

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Personvern

​​Som pasient har du rettigheter knyttet til personvern når det gjelder sykehusets lagring og bruk av helseopplysninger.

Les mer om personvern

Studenter i praksis på Ahus

​Ahus er en undervisningsinstitusjon der du kan møte studenter. Du kan reservere deg mot at studenter er til stede eller medvirker i behandlingen.

De ansatte som til enhver tid er på jobb ønsker å legge til rette for pasientene, men det vil ikke være mulig å reservere seg mot behandling fra lege, sykepleier eller annen helsearbeider bestemt av kjønn.

Taushetsplikt

Som helsepersonell er vi bundet av taushetsplikt. Det innebærer at vi ikke kan besvare alle spørsmål over telefonen selv til nærmeste pårørende. Du kan eventuelt ringe pasienten direkte.

Ønsker du å dele bilder fra tiden på sykehuset?

Ta hensyn når du tar bilder. Husk at ansatte har det travelt.
Det kan være uheldig å forstyrre dem i arbeidet.

Det er ulovlig å spre bilder av medpasienter og ansatte uten samtykke.

Vis varsomhet og respekt for personvernet.

Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.