Allmennpoliklinikk, DPS Groruddalen

Allmennpoliklinikken tilbyr utredning og behandling til voksne med psykiske helseplager, som for eksempel angst, depresjon, traumelidelser, spiseforstyrrelser, relasjonsvansker, ADHD, Asperger syndrom, eller sammensatte tilstander. 

Les mer om Allmennpoliklinikk, DPS Groruddalen

Allmennpoliklinikk, DPS Groruddalen

De psykiatriske allmennpoliklinikkene gir tilbud om utredning og behandling av voksne pasienter med psykiske problemer som hemmer livsutfoldelsen. De psykiske problemene kan være angst, depresjon, livskriser, traumelidelser, relasjonelle vansker, spiseforstyrrelser, bipolar lidelse, ADHD, Asperger syndrom o.a. 

For å bli tatt inn til allmennpoliklinisk utredning og behandling, må man ha henvisning fra fastlegen (evt. legevakt eller avtalespesialist). Vi følger Prioriteringsveilederen ved vurdering av henvisningene, dvs at pasientene skal ha behov for spesialisthelsetjenester for å få time ved allmennpoliklinikk, at tilbud i førstelinjetjenesten ikke er tilstrekkelig. 

Ved allmennpoliklinikkene arbeider kompetent og tverrfaglig personale: Psykologspesialister/psykologer, psykiatere/leger, psykiatriske sykepleiere og sosionomer. 

De vanligste behandlingsformene er samtalebehandling/psykoterapi og medikamentell behandling. Vi tilbyr også stabiliseringskurs for traumatiserte kvinner. Vi samarbeider med familie, venner, kolleger og annet nettverk når det er ønskelig, og med fastlegene, NAV og psykisk helsearbeidere i bydelene og kommunen. Vi bestiller tolk til samtalene for pasienter som har behov for det. 

Kontakt

Oppmøtested

Jerikoveien 28, inngang A, 2. et: Allmennpoliklinikk A og B
Rosenbergveien 15, 4. et: Allmennpoliklinikk C og D

Telefon
23141900 - Allmennpoliklinikk A og B
22168200 - Allmennpoliklinikk C og D
mandag - fredag 08.00-15.30
Postadresse

Akershus universitetssykehus HF
DPS Groruddalen, Allmennpoliklinikk (A, B, C eller D)
Postboks 1000
1478 Lørenskog

Besøksadresser og praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Personvern

​​Som pasient har du rettigheter knyttet til personvern når det gjelder sykehusets lagring og bruk av helseopplysninger.

Les mer om personvern

Studenter i praksis på Ahus

​Ahus er en undervisningsinstitusjon der du kan møte studenter. Du kan reservere deg mot at studenter er til stede eller medvirker i behandlingen.

De ansatte som til enhver tid er på jobb ønsker å legge til rette for pasientene, men det vil ikke være mulig å reservere seg mot behandling fra lege, sykepleier eller annen helsearbeider bestemt av kjønn.

Taushetsplikt

Som helsepersonell er vi bundet av taushetsplikt. Det innebærer at vi ikke kan besvare alle spørsmål over telefonen selv til nærmeste pårørende. Du kan eventuelt ringe pasienten direkte.

Ønsker du å dele bilder fra tiden på sykehuset?

Ta hensyn når du tar bilder. Husk at ansatte har det travelt.
Det kan være uheldig å forstyrre dem i arbeidet.

Det er ulovlig å spre bilder av medpasienter og ansatte uten samtykke.

Vis varsomhet og respekt for personvernet.

Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.