Akutteam, DPS Nedre Romerike

Akutteamet tilbyr rask helsehjelp og råd til personer som opplever akutt psykisk krise, både nye oppståtte akutte kriser, men også en akutt forverring av en kjent psykisk lidelse.

Les mer om Akutteam, DPS Nedre Romerike

Akutteam, DPS Nedre Romerike

Hensikten med tilbudet er å tilby rask hjelp i akutte kriser, og å redusere behovet for innleggelser på sykehus og bruk av tvang.  Teamet er sammensatt tverrfaglig med psykolog/spesialist, psykiater, psykiatrisk sykepleier, som alle er solid utdannet for å kunne hjelpe effektivt og raskt i en krise-situasjon. Vi møter de fleste klientene i egne lokaler på DPS`et ved Åråsen Stadion i Lillestrøm, men vi ambulerer også og kan komme på besøk dersom ønskelig/nødvendig. Teamet kan tilby oppfølging i inntil 6 uker og disponerer 4 plasser på vår korttids døgnseksjon.

Vi tar i mot henvendelser direkte fra pasienten, pårørende eller andre samarbeidspartnere (for eksempel fastlege), og det trengs ingen henvisning.

Vi har åpent alle hverdager kl 08.00 – kl 15.30.

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

C.J. Hansens vei 29, Åråsen stadion. Ekspedisjon i 1. etasje.
Inngangen er på kortsiden, som vender ut mot Fetveien. 

Telefon
67 96 50 00
mandag - fredag 08.00-15.30
Felles telefonnummer til alle akutteam ved Ahus.

Velg riktig akutteam/DPS ved tastevalg.

Postadresse
Akershus universitetssykehus HF
DPS Nedre Romerike, Akutteam
Postboks 1000
1478 Lørenskog
C.J. Hansens vei, Åråsen
Besøksadresse
C.J. Hansens vei(Kart)

Praktisk informasjon

Bruk av mobiltelefon og annet elektronisk utstyr

​Vis hensyn. Unngå bruk av mobiltelefon og annet elektronisk utstyr som kan forstyrre andre.  

Dine rettigheter, valg og muligheter

​Som pasient har du mange rettigheter. Disse rettighetene er i hovedsak regulert av pasientrettighetsloven, som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgstjenester.

Les mer

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Personvern

​​Som pasient har du rettigheter knyttet til personvern når det gjelder sykehusets lagring og bruk av helseopplysninger.

Les mer om personvern

Studenter i praksis på Ahus

​Ahus er en undervisningsinstitusjon der du kan møte studenter. Du kan reservere deg mot at studenter er til stede eller medvirker i behandlingen.

De ansatte som til enhver tid er på jobb ønsker å legge til rette for pasientene, men det vil ikke være mulig å reservere seg mot behandling fra lege, sykepleier eller annen helsearbeider bestemt av kjønn.

Sykehusklovnene

Hos oss kan kan du treffe en Sykehusklovn!

Verdens beste reseptfrie medisin er et besøk av en sykehusklovn!
Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Gjennom improvisasjon, lydhørhet og sin helt spesielle klovnekommunikasjon besøker de pasienter, pårørende og helsepersonell. Sammen skaper klovn og barn unike øyeblikk hvor sykehusets rutiner må vike plass for noe annet.

Sykehusklovnene kan tenne livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnets friske krefter. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg.

Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre noe med opplevelsen. Og slik kan et sykehusopphold også bli preget av latter, smil og positive minner. Sykehusklovner kan brukes som magisk medisin og kanskje kan det vonde trylles bort for en liten stund.

Les mer om Sykehusklovnene (sykehusklovnene.no)

Taushetsplikt

Som helsepersonell er vi bundet av taushetsplikt. Det innebærer at vi ikke kan besvare alle spørsmål over telefonen selv til nærmeste pårørende. Du kan eventuelt ringe pasienten direkte.

Ønsker du å dele bilder fra tiden på sykehuset?

Ta hensyn når du tar bilder. Husk at ansatte har det travelt.
Det kan være uheldig å forstyrre dem i arbeidet.

Det er ulovlig å spre bilder av medpasienter og ansatte uten samtykke.

Vis varsomhet og respekt for personvernet.

Fant du det du lette etter?