Øre-, nese- og halssykdommer

Øre,-neste og hals-avdelingen har tre hovedforskningsområder: behandling av kroniske ørebetennelser, obstruktiv søvnapné, og diagnostikk av rhinologiske sykdommer.

Forskningen på kroniske ørebetennelser er rettet mot å skape nytt autologt vev for implantering in vivo. Vi kartlegger genetiske, strukturelle og funksjonelle egenskaper hos celler dyrket fra vev fra menneskelig trommehinne. I forskningen på søvnapné vurderer vi en ny type måleutstyr og ser på sammenhengen mellom strukturelle defekter i nesen og søvnapné. Vår rhinologiske forskning undersøker forholdet mellom kronisk rhinosinusitt og biofilm, samt hvilken rolle nasal syklus har på pusteforstyrrelser under søvn. 

Vi ønsker å utvikle regenerativ medisin i otologi ved å samle kunnskap om ørets stamceller. Vi har også som mål å evaluere eller forbedre dagens diagnostiske metoder for sykdommer i øret (intraoperativ lase og Doppler vibrometri), søvnforstyrrelser (ASADaTE studie), og kronisk rhinosinusitt (biofilm studien). I tillegg ønsker vi å forbedre utfallet av kirurgiske behandlinger i øre- kirurgi, ventilasjons -tube behandling (dren) og ansiktsbrudd.

Les mer om på uio.no

Forskningsprosjekter

Akershus Søvnapné prosjekt (ASAP) 2
Fant du det du lette etter?