HELSENORGE

Ahus har startet vaksineringen av helsepersonell

Akershus universitetssykehus kunne fra mandag 11. januar tilby covid-19-vaksinen til helsepersonell i pasientnært arbeid. Først ute var intensivsykepleier Bjørg Elisabeth Johannessen.

Bjørg Elisabeth Johannessen
Intensivsykepleier Bjørg Elisabeth Johannessen fikk den første koronavaksinen blant helsepersonell på Ahus.

- Jeg er litt spent, mest på om jeg kommer til å få noen bivirkninger, sa intensivsykepleier Bjørg Elisabeth Johannessen da hun sto forrest i køen inn til vaksinasjonspoliklinikken. Men hun var aldri i tvil om at hun skulle ta vaksinen.

- Jeg har aldri vært engstelig på jobb - vi har godt smittevernutstyr. Men det gir likevel en ekstra trygghet å ha tatt vaksinen. Jeg tror det er viktig at vi tar den, sier Johannessen. Hun har jobbet som intensivsykepleier på Ahus siden 1982, og har jobbet gjennom hele koronaperioden, selv om hun nå egentlig er pensjonist.

Gledelig nyhet

30. desember kunngjorde Folkehelseinstituttet at prioriteringsrekkefølgen for koronavaksinen ville endres, slik at 30.000 vaksiner ble satt av til helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. Det er bekreftet at Ahus vil få vaksinedoser som vil holde til cirka 1400 medarbeidere.

- Det er veldig gledelig at vi nå kan vaksinere noen av våre medarbeidere. Vi vet ennå ikke om vi vil få flere, men jeg håper vi får mulighet til å dekke bredere enn vi foreløpig kan, sier administrerende direktør Øystein Mæland.

- Vaksinen gjør oss mer robuste i å sikre vår kritiske funksjon i en pandemi, og den gir en trygghet til de på sykehuset som er i kontakt med koronapasienter, sier Mæland.

Helen Bruus Green

Rådgiver i bedriftshelsetjenesten Helen Bruus Green er blant vaksinatørene på Ahus.

140 vaksiner per dag

Første dag ble det satt 60 vaksiner, og det planlegges å sette rundt 140 vaksiner per dag fremover. Det er de som jobber innenfor intensiv- og overvåkningsavdelingen som blir prioritert først, og intensivseksjonen på Nordbyhagen regner med å ha de fleste i seksjonen vaksinert innen helgen. Akuttmottaket ligger også høyt på prioriteringslisten.

-  Dette er folk som har stått ovenfor krevende oppgaver. Fordelingen er en riktig anerkjennelse av folk som har jobbet lenge med dette, sier Mæland.

Rådgiver i Bedriftshelsetjenesten Helen Bruus Green (bildet) er blant vaksinatørene. Hun forteller at erfaringen fra influensavaksinering gjør at de er godt forberedt på også denne vaksinasjonen, og og synes det er stas å komme i gang.

- Det er jo en stor dag, så det er veldig gøy å få være med på det, sier Green.