HELSENORGE
Raskt og enkelt!

Pasienter ved Ahus kan nå få brev digitalt

Fra 3. mai vil pasienter ved Ahus som er over 16 år få innkallingsbrev fra sykehuset på helsenorge.no. – På denne måten får pasientene mulighet til å lese brevet med en gang det er sendt, og slipper å vente til det kommer i posten som i dag. Det er en enklere og raskere løsning både for pasienten og for oss, sier Heidi Samuelsen, lokal prosjektleder for digitale innbyggertjenester ved Ahus.

Først ute er lungemedisinsk avdeling, de tar i bruk tjenesten allerede 26. april. Deretter tar resten av klinikkene i somatikken i bruk tjenesten, psyiskiatrisk klinikk vil komme i gang på et senere tidspunkt. 
 

Slik er tjenesten

For å få brev digitalt, må man ha registrert seg som bruker på helsenorge.no eller ha digital postkasse. 

– På helsenorge.no har man tilgang til flere digitale tjenester, som kjernejournal og oversikt over resepter. Man kan også få varsling på e-post og/eller tekstmelding når det er kommet et nytt brev i innboksen, sier Samuelsen.
 

Fortsatt papirbrev til noen grupper

Pasienter som har reservert seg mot å være digitalt aktive, vil få brev fra sykehuset tilsendt i vanlig post. Det samme gjelder for barn under 16 år. Brev som inneholder prøvetakingsutstyr, svarkonvolutter eller andre ting som ikke kan sendes digitalt.

– Det er forventninger om at vi kommuniserer digitalt i helsevesenet som ellers i samfunnet. Digitale brev er ett av tiltakene for å få til dette, sier Samuelsen.

Les om hvordan du kan bli digital bruker:

https://www.helsenorge.no/innboks/

Pasienter som ikke bruker helsenorge.no vil få brevet i sin digitale postkasse på Digiboks eller eBoks, eller som vanlig post, dersom de har valgt å reservere seg mot digital kommunikasjon. 

Les mer om tjenesten på våre nettsider her:

Digitale brev fra sykehuset