HELSENORGE

Pusterommet fyller fem år

Trenings- og aktivitetstilbudet for kreftpasienter har blitt stadig mer populært, og kan nå feire fem år på Ahus! Etter en liten koronapause er Pusterommet på Ahus nå i gang igjen, utendørs enn så lenge.

Pusterommet
Siden Pusterommet ble etablert på Ahus i 2015, har oppmøtet skutt i været. Treningstimene for kreftpasienter er svært populære.

Jubileumsfeiringen ble ikke som de hadde tenkt, med koronastengte dører til Pusterommet. Den gode nyheten er at de nå er kommet i gang igjen med trening utendørs - til stor glede for trofaste deltakere.

Pusterommet er et trenings- og aktivitetstilbud til de som er under eller nylig har gjennomgått kreftbehandling. Spesialfysioterapeut Renate Strand Sterud jobber her på fulltid og tilbyr en timeplan spekket med gruppetimer og individuell trening for kreftpasienter.

I dag har Ahus et av de mest besøkte Pusterommene i Norge, og deltakertallet stiger fra år til år.

- Her har vi over 5000 besøk i året. Oppmøtet har skutt i været siden Pusterommet ble etablert på Ahus i 2015, forteller Sterud.

Aktiv mot kreft

Det er stiftelsen Aktiv mot kreft som står bak opprettelsen av Pusterommet. De etablerer Pusterom på sykehus som behandler kreftpasienter i hele Norge, og gir midler til drift de første tre årene, mot en garanti for at sykehuset viderefører driften.

Pusterommet

I tillegg til å være et treningsrom er Pusterommet en møteplass og sosial arena.

Pusterommet

Pusterommet ble etablert av stiftelsen Aktiv mot kreft i 2015. Nå er det Ahus som driver det.