Pusterommet på Akershus universitetssykehus

Pusterommet

Pusterommet har nå tilnærmet normal aktivitet igjen, med egentrening og gruppetrening. Det er fremdeles påmelding til all trening og noe begrenset kapasitet på treningstimene

Det er påmelding til både gruppetrening og egentrening på SMS til 41411630. Vi kan også kontaktes på tlf 679 66 167 ved eventuelle spørsmål.​

Hvis du ikke har trent på Pusterommet ønsker vi å ha en samtale med deg før oppstart. Ta kontakt på telefon 67 96 61 67, eller send e-post til fellesmail.pusterommet@ahus.no (ikke send sensitiv informasjon). Får du ikke svar på telefonen, legg igjen beskjed, så ringer vi deg opp igjen. 

Om pusterommet

Det er vanlig å oppleve bivirkninger under kreftbehandlingen og mange vil få fysiske og psykiske seneffekter. Regelmessig fysisk aktivitet og trening kan være gunstig for deg som har eller har hatt en kreftsykdom. Det kan blant annet bidra til å redusere bivirkninger av behandlingen, samt opprettholde og bedre din fysiske form og gi økt energi.

Vi tilbyr tilpasset trening og gir inspirasjon til å være i aktivitet. Pusterommet skal være et sted å "trekke pusten" og gi et avbrekk fra sykdommen. Det kan også være en møteplass og sosial arena for pasienter i samme situasjon.

Det legges opp til aktiviteter både individuelt og i grupper avhengig av hva du trives best med. Gruppetilbudet består av varierte timer med forskjellig treningsinnhold og intensitetsnivå. Vi har også mulighet for å gi individuell veiledning og arrangerer temalunsjer hvor vi presenterer ulike temaer som kan være aktuelle.

Pusterommet er normalt åpent mandag - torsdag kl. 08.30 - 15.15 og fredag kl 08.30 - 14.00, men endringer kan forekomme. 

Pusterommet er etablert i samarbeid mellom Akershus universitetssykehus og stiftelsen Aktiv mot kreft.

 


Timeplan 

Klikk på bildet eller lenken under for å se hele timeplanen.
​​

Timeplan med informasjonsark (PDF)


Henvisning

Hvem kan henvises til Pusterommet?

  • Pasienter som er under kreftbehandling (her definert som større kirurgi, strålebehandling og kjemoterapi) og inntil 1 år etter behandlingen er avsluttet.
  • Pasienter som lever med sin kreftsykdom.
  • Kreftpasienter som er i fysisk stand til å trene forsvarlig på egenhånd.

Henvisningen skal inneholde:

  • hoveddiagnose
  • tidligere sykdommer
  • behandlingsforløp
  • kontraindikasjoner eller restriksjoner for fysisk aktivitet

Henvisningen sendes til:

Henvisningsmottaket
Akershus universitetssykehus HF
Postboks 1000, 1478 Lørenskog 
Merk henvisningen med Pusterommet

Kontaktinformasjon

Pusterommets telefon: 67 96 61 67
Epost: fellesmail.pusterommet@ahus.no

Besøksadresse

Inngang 9, Pusterommet.

Kart over sykehusområdet (PDF)

Sykehusveien 25, Lørenskog (Google maps)

Fant du det du lette etter?