Rett til innsyn i pasientjournalen din

Din pasientjournal er en samling av opplysninger om helsehjelp du har fått. Som pasient har du rett til innsyn i alle dokumenter i din egen pasientjournal.

Du har rett til å få innsyn i journalen din, og hvis du ønsker det kan du også få forklart ord og uttrykk som er vanskelige å forstå. Du har også rett til å få vite hvem som har hatt tilgang til pasientjournalen din, og hvem som har fått utlevert opplysninger fra den.

Les mer på helsenorge.no

 

Henvendelse

Skjema for begjæring om innsyn i somatisk pasientjournal og skjema for begjæring om innsynslogg finner du nedenfor. Du kan også få skjemaene ved å henvende deg i hovedresepsjonen eller på journalarkivet.

Send utfylt begjæring til adressen som står på skjemaet.
Du kan også levere begjæring ved personlig frammøte på Journalarkivet.

Henvendelse på telefon eller epost gir ikke tilstrekkelig sikkerhet for at taushetsplikten overholdes.

Begjæring om innsyn i somatisk pasientjournal (PDF) Begjæring om utlevering av innsynslogg (PDF) Request for access to somatic medical records (PDF) Begjæring om innsyn i psykiatrisk pasientjournal (PDF)
Fant du det du lette etter?

Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.