HELSENORGE
Spesialpsykiatri

Reflekterende tilnærming, avdeling spesialpsykiatri

Reflekterende prosesser er brukt i mange sammenhenger i arbeid med psykisk helse. Ved Avdeling Spesialpsykiatri er reflekterende tilnærming i etterkant av vold eller andre uønskede hendelser en viktig del av behandlingstilbudet. Ingen ønsker at slike hendelser oppstår i utgangspunktet, og en viktig del av vårt arbeid er forebygging. Skulle en voldshendelse eller annen uønsket hendelse oppstå, benyttes ofte reflekterende tilnærming.

Innledning

Etter slike hendelser prioriteres det at pasient, behandlingsteam og den som er usatt for hendelsen samles. Utgangspunktet for slike samtaler er at hendelsen gjennomgås og at pasient og andre som var til stede i hendelsen oppfordres til å dele opplevelsen fra sitt perspektiv. Hensikten er aldri å plassere skyld. Dette danner i mange tilfeller et godt grunnlag for å jobbe mot at slike hendelser ikke oppstår i fremtiden.

Før

Under

Etter

Kontaktinformasjon

Praktisk informasjon

Bruk av mobiltelefon og annet elektronisk utstyr

​Vis hensyn. Unngå bruk av mobiltelefon og annet elektronisk utstyr som kan forstyrre andre.  

Dine rettigheter, valg og muligheter

​Som pasient har du mange rettigheter. Disse rettighetene er i hovedsak regulert av pasientrettighetsloven, som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgstjenester.

Les mer

Mat på avdelingen

Du får servert frokost, lunsj, middag og kvelds.

Har du spesielle behov som spesialkost eller allergi?
Gi beskjed til din kontakt i sengeområdet.

Personlige eiendeler

​Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige gjenstander som medbringes. Vi anbefaler at du har minst mulig med deg.

Personvern

​​Som pasient har du rettigheter knyttet til personvern når det gjelder sykehusets lagring og bruk av helseopplysninger.

Les mer om personvern

Studenter i praksis på Ahus

​Ahus er en undervisningsinstitusjon der du kan møte studenter. Du kan reservere deg mot at studenter er til stede eller medvirker i behandlingen.

De ansatte som til enhver tid er på jobb ønsker å legge til rette for pasientene, men det vil ikke være mulig å reservere seg mot behandling fra lege, sykepleier eller annen helsearbeider bestemt av kjønn.

Taushetsplikt

Som helsepersonell er vi bundet av taushetsplikt. Det innebærer at vi ikke kan besvare alle spørsmål over telefonen selv til nærmeste pårørende. Du kan eventuelt ringe pasienten direkte.

Ønsker du å dele innhold fra tiden på sykehuset?

Vis hensyn når du tar bilder, filmer eller gjør lydopptak når du er på sykehuset eller ved et av våre behandlingssteder. Husk at ansatte har det travelt og ikke nødvendigvis ønsker å være med på bilde, lyd eller film. Det kan være uheldig å forstyrre dem i arbeidet.

Det er ulovlig å spre bilder, lydopptak eller film av medpasienter og ansatte uten samtykke.

Vis varsomhet og respekt for personvernet - du står ansvarlig for dataen du eventuelt innhenter om andre.

Fant du det du lette etter?