Pasientkurs

Karbohydratvurdering

Dette er et tre timers kurs for deg med diabetes type 1. Her lærer du hvordan du beregner insulindose til maten du skal spise, og hvordan du senker høyt blodsukker.

Tid og sted

Når

Hovedbygg Nordbyhagen Møtt opp på B203 15 minutter før kurset starter.

Type arrangement

Gruppeopplæring

Arrangør

Alle med diabetes type 1 kan henvises for oppfølging ved endokrinologisk avdeling. Du vil i samråd med din behandler inviteres til å delta på dette kurset. Henvisning kan sendes elektronisk (EPJ) eller per post til endokrinologisk avdeling Ahus.

Endokrinologisk avdeling, Akershus universitetssykehus
Postboks 1000,
1478 Lørenskog

Det er begrenset antall plasser på kurset, og påmelding skjer fortløpende

Informasjon

Gjennom kurset møter du ulike fagpersoner som foreleser om ulike tema. Målet er at du skal bli tryggere på hvordan du doserer korrekt mengde insulin og får et jevnere blodsukker.

Kurset er gruppebasert og vi legger opp til dialog underveis. Vi anbefaler at du deltar aktivt med spørsmål og erfaringsdeling for å få best mulig utbytte av kurset.

Program

Klinisk ernæringsfysiolog vil informere om hvilke næringsstoffer som finnes i kosten og hvor du finner karbohydratene som hovedsakelig påvirker blodsukkeret ditt. Du lærer også om hvordan du kan øke blodsukkeret når det har vært lavt.

Diabetessykepleier informerer om insulinvirkning, påvirkning av insulinopptak, karbohydratfaktor og insulinfølsomhetsfaktor.

Alle får utregnet sine personlige faktorer og forklart hvordan du bruker dette i praksis.

E-læringskurs og introduksjonsfilmer

Du kan også ta vårt e-læringskurs og se våre opplæringsfilmer om diabetes og karbohydratvurdering: 

Kontakt

Relevante behandlinger