CLINPRI
Prioriteringer i klinikken
CLINPRI skal utforske klinikeres forhold til begrepet kliniske prioriteringer. Formålet er å kartlegge hvordan klinikere forstår, forholder seg til og praktiserer kliniske prioriteringer.
Helsevesenet har begrenset med ressurser og må derfor prioritere, slik det fremgår av retningslinjer fra helsemyndigheter. Disse legger også til grunn kriterier for prioritering på overordnet og klinisk nivå i helsevesenet. Det er dermed en del av den kliniske virksomheten å prioritere helseressurser.
Hva er prioriteringer?
Prioritering kan forstås ulikt, spesielt i klinikken, avhengig av hvilke situasjoner man befinner seg i, hvilke ressurser man forvalter eller hvilket ansvar man har. Samtidig kan det preges av ens egne holdninger, erfaringer og etiske og moralske betraktninger.
Norge har lang historie med å utarbeide retningslinjer om helseprioriteringer. Det er imidlertid ukjent hvordan dette forstås blant klinikere som forvalter dette i sitt daglige virke og noen spørsmål oppstår, som:
- Er vi enige om hva kliniske prioriteringer er?
- Vet vi hvilke holdninger klinikere har overfor kliniske prioriteringer?
- Vet vi hvordan klinikere praktiserer prioriteringer i sitt arbeid i dag?
- Hvilke ressurser opplever klinikere å forvalte og fordele?
Vi vil høre fra deg!
For å få svar på disse spørsmålene er vi avhengige av å snakke med deg som er kliniker i fokusgrupper. Vi ønsker deltakere fra et bredt spekter av fagfelt og avdelinger, ferske så vel som erfarne.
Ønsker du å delta må du kunne stille på samtaler på cirka to timer, og svare på et kort spørreskjema før samtalen. I samtalene er det fire til åtte andre deltakere. Vi serverer mat og kan tilpasse lengden på samtalene, slik at det passer inn i din hverdag.
Forskningen vil gi nyttig kunnskap om en viktig problemstilling i klinikken og resultatene kan komme oss alle tilgode.
Interessert?
Påmeldingsskjema CLINPRI (forms-skjema)
Har du spørsmål kan du ta kontakt med:
Avdeling for helsetjenesteforskning (HØKH), Ahus