Tilgang hjemmefra

Alle ansatte på Ahus kan få tilgang til bibliotekets e-ressurser på privat PC/Mac eller mobil ved å bruke påloggingstjenesten OpenAthens.

OpenAthens er bibliotekets påloggingstjeneste for ansatte ved Ahus som ønsker tilgang til bibliotekets e-ressurser på privat pc/mac eller mobil.

Fremgangsmåte:

  1. Hvis du ikke allerede har brukernavn og passord, kontakt biblioteket@ahus.no for å få det. Passordet er personlig og skal ikke deles med andre.
  2. Gå til my.openathens.net​
  3. Logg på med ditt brukernavn og passord.
  4. Det åpner OpenAthens med oversikt over e-ressursene som er tilgjengelig, med lenker til tidsskrifter og databaser som fungerer selv om du ikke bruker Ahus-pc.

Du kan også logge på UpToDate med OpenAthens:

  1. ​​Åpne uptodate.com på privat pc/mobil og klikk på "Login"​.
  2. Nedenfor "Log in with" klikk påOpenAthens og logg inn med din OpenAthens-konto.

NB! H​vis du kommer til registreringsside for personlig profil og ikke ønsker å opprette det, kan du klikke på UpToDate-ikonet for å komme videre​. ​

Andre institusjoner:

Hvis du også er tilknyttet andre institusjoner har du ofte muligheter for tilgang hjemmefra via disse også. Se for eksempel informasjon om dette hos UiO og OsloMet.

Finner ikke fulltekst: 

Hvis det er artikler, bøker, kapitler osv. du ikke får tilgang til, kan du sende forespørsel til biblioteket@ahus.no så forsøker vi å skaffe det for deg.

Mobil-apper:

OpenAthens kan også brukes sammen med appene BrowZine og Read by QxMD for tilgang til e-tidsskrifter og artikler på mobil og nettbrett.

Plugins (nettleser-tillegg):

Bruker du Google Chrome eller Firefox som nettleser, kan du laste ned plugins og få enklere tilgang til fulltekst:

  • LibKey Nomad - viser om biblioteket har abonnement og så kan du logge på med OpenAthens-login
  • Unpaywall - hjelper deg å finne gratis fulltekst
  • OpenAccessButton - hjelper deg å finne gratis fulltekst​
Sist oppdatert 04.07.2024