Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
En person i hvit frakk som skyver en barnevogn med en kurv med blomster

Lege i spesialisering (LIS 1)

Ahus har til sammen 82 LIS1-stillinger. Som LIS på Ahus skal du bli tatt godt imot og få forutsetningene du trenger for å bygge en god karriere som lege.

Spesialistutdanning for leger (Helsedirektoratet.no)

Ahus er et sykehus preget av stor pasienttilstrømming. Som LIS1 får du en aktiv arbeidsdag med gode muligheter for læring innen et bredt spekter av diagnoser. Læringskurven er bratt og du får raskt mye ansvar, i trygge omgivelser.

Om LIS1-tjenesten på Ahus

Våre LIS1-plasser er fordelt med 66 på Nordbyhagen og 16 på Kongsvinger. Halvparten av stillingene har oppstart i slutten av februar, mens den andre halvparten har oppstart i slutten av august. 

Ledige LIS1-stillinger lyses ut vår og høst via helsedirektoratet.no.

Tjenesten for LIS1 varer i 18 måneder. Du starter med 12 måneder på sykehus og går deretter videre til seks måneder i kommunehelsetjenesten. Ahus samarbeider med kommuner i Akershus, Innlandet og Finnmark. Du søker selv på de kombinasjonene av sykehustjeneste og kommunetjeneste som er aktuelle for deg.

Som LIS1 på Ahus har du krav på en individuell utdanningsplan. Du følger denne for å oppnå kliniske læringsmål og felles kompetansemål. Daglig klinisk arbeid under supervisjon av mer erfarne kollegaer er den viktigste måten å lære på. I tillegg deltar du på internundervisning og gjennomfører hospitering, kurs eller andre spesifikke læringsaktiviteter.

Du får også tildelt en veileder som du har regelmessige samtaler med om progresjon i utdanningen og livet som LIS1 på Ahus. Her kan man ta opp utfordrende situasjoner og ved behov få hjelp til å koble på leder, tillitsvalgte eller kollegastøtteordningen.

I forkant av LIS1-tjenesten arrangerer vi et syvdagers introduksjonskurs for at du skal få en trygg og god start hos oss. Du skal i løpet av disse dagene delta på simulering, ferdighetstrening, forelesninger og gruppeoppgaver. Du får daglønn for disse syv dagene.

Kurset er et samarbeid mellom Ahus, Diakonhjemmet, Lovisenberg Diakonale sykehus og Oslo universitetssykehus. Noen av aktivitetene kan derfor skje utenfor Ahus.

Kurset er særlig rettet mot overgangen fra student til ansatt og skal gi deg nødvendig rolleforståelse og praktiske tips til hvordan fungere som LIS1 fra første dag i klinikken. I tillegg gjennomføres obligatorisk AHLR-kurs og læringsaktiviteter knyttet til felles kompetansemål.

Før introduksjonskurset må du gjennomføre noen e-læringskurs for å få ID-kort. Informasjon om dette og påloggingsinformasjon til Læringsportalen sendes på e-post god tid før oppstart.

Søknadsprosessen og ansettelse

Interessert i LIS1-stilling på Ahus? Her kan du lese mer om hvordan utlysning og tilsettingsprosessen foregår og få litt tips på veien.
Søknadsprosessen og ansettelse for LIS1
En lege som viser en mann noe på telefonen

LIS1 i kommunehelsetjenesten

Etter 12 måneder på sykehuset skal LIS1 tilbringe seks måneder i kommunehelsetjenesten. Som LIS1 på Ahus får du muligheten til distriktsplass i Kongsvingerregionen, Akershus eller ville og vakre Finnmark.
LIS1 i kommunehelsetjenesten
En kvinne som får sjekket blodtrykket

Annen nyttig info

Det velges minst to tillitsvalgte på hvert LIS1-kull. Yngre legers forening i Den norske legeforening ivaretar LIS1-legenes interesser under LIS1-tjenesten.

Når du har begynt i din LIS1-stilling kan du finne mye nyttig informasjon på Ahus sitt intranett, MittAhus, som kantinemeny, arrangementer, kultur- og fritidstilbud, bedriftsidretten og mye mer. 

Kontaktinformasjon

Ta kontakt om du har spørsmål på:

 

Nyansatt på Ahus

Velkommen til oss i Akershus universitetssykehus! Som ansatt i Ahus er du en viktig brikke i et stort puslespill og sammen er vi "menneskelig nær, faglig sterk". Vi er glade for å ha deg med på laget og på denne siden har vi samlet informas...
Nyansatt på Ahus

Hva kan vi tilby deg som ansatt?

Ahus ønsker å gi alle ansatte et godt varierende kultur- og fritidstilbud. Vi tror at ved å skape møteplasser hvor ansatte fra ulike avdelinger og stillingskategorier samles til hyggelig samvær, så styrkes samholdet og vi får et bedre arbeidsmiljø.
Dette er noe vi kan tilby deg!
To kvinnelige sykepleiere holder rundt hverandre og smiler.
Sist oppdatert 09.05.2025