Ahus markerer verdensdagen for psykisk helse

Årets tema for verdensdagen for psykisk helse er "løft blikket - vi trenger hverandre". Divisjon for psykisk helsevern inviterer i den anledning til et åpent møte om psykisk helsevern, for brukere og pårørende.

Publisert 10.10.2022
Sist oppdatert 11.10.2022

Verdensdagen for psykisk helse


- Man snakker mye om fysisk helse, trening og å være i form, men vi har jo også en psykisk helse, og den snakker vi ikke like mye om, sier Marianne Sofie Kvamsdahl, avdelingsleder for akuttpsykiatrisk avdeling ved Ahus. 

​Verdensdagen for psykisk helse markeres i mer enn 150 land, på ulike måter. I Norge er Verdensdagen en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse, som koordineres av Mental Helse. 

Les mer på verdensdagen.no 

​Åpent møte 

I anledning dagen inviterer divisjon for psykisk helsevern til et åpent møte for brukere og pårørende 13. oktober kl. 18.00-20.00 i Lillestrøm. Møtet er åpent for alle og krever ingen påmelding. 

I Follo inviteres til åpen dag i regi av Distriktpsykiatrisk senter (DPS Follo), Barn og unges psykiske helsevern (BUP Follo) og Seksjon for rus og avhengighet (ARA Follo), 12. oktober.

Les mer her:  ​

Åpent møte for​ bru​kere og pårørende i psykisk helsevern og rus​ - Lillestrøm 13. oktober

Åpen dag ved DPS, ARA og BUP Follo -Ski 12. oktober

- ​Løft blikket 

​- Temaet for Verdensdagen er i år "løft blikket - vi trenger hverandre", og det handler om å se de rundt oss, og hvordan vi kan støtte og hjelpe hverandre, både pasienter, pårørende og kolleger, men også venner, familie og andre mennesker rundt oss, sier Kvamsdahl.

- Særlig nå som vi har en urolig verdenssituasjon og mange opplever uro og engstelse, er det fint å møtes, og se hverandre.


Akuttpsykiatrisk verdensdagen

10. oktober markerte akuttpsykiatrisk avdeling verdensdagen for psykisk helse.