Bruk nettsiden til å forberede deg

Når du som pasient er trygg, velinformert og forberedt hjelper det oss å gjøre en enda bedre jobb. Vi oppfordrer våre pasienter til å bruke nettsiden til å forberede deg før du skal til behandling.

Publisert 07.03.2017
Utsnitt av forsiden på ahus.no
Utsnitt av forsiden på ahus.no

Når vi blir syke, ønsker vi å få vite mest mulig om sykdom og behandling. Mange spørsmål dukker opp samtidig; hva feiler det meg, hvor skal jeg, hva skjer og når skjer det?

Enkelt og forståelig

Alle landets sykehus fikk i løpet av 2016 nye nettsider. Det er nå blitt enklere å finne informasjon om hva som skjer før, under og etter behandling.

- Vi har samlet all relevant informasjon knyttet til sykdommen på et sted og mener dette gjør det enklere for pasienter og pårørende å finne fram, sier Svend Mosserud Berg, webmaster ved Akershus universitetssykehus

- Vi har lagt vekt på at språket skal være enkelt og lett å forstå for pasientene. Medisinske faguttrykk prøver vi å forklare og redusere bruken av, sier Berg.

Stadige forbedringer

Selv om de nye nettsidene er lansert er de ikke hugget i stein. Sammen med sykehusets fagfolk er han i gang med å gjennomgå og forbedre formidlingen. Blant annet skal det framover komme flere behandlingsbeskrivelser på sykehusets nettside.

- Om du ikke finner en behandling beskrevet på nettsiden, betyr det altså ikke at sykehuset ikke tilbyr den, sier Berg

Gi tilbakemelding

Er det en behandlingsbeskrivelse du savner?

Send gjerne en epost til kommunikasjon@ahus.no, så hjelper du oss med å prioritere hvilke behandlinger vi skal beskrive først.

Her finner du en oversikt over alle våre behandlingsbeskrivelser

Les mer om felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten på nettsidene til direktoratet for e-helse (ehelse.no)