Godt forberedt i akuttmottaket

Akuttmottaket på Nordbyhagen er nå delt i to soner: Én sone for mulig Covid-19 og én for pasienter uten mistanke om Covid-19. - Vi er godt forberedt, sier seksjonsleder Line Todal.

Publisert 20.03.2020
Sist oppdatert 23.02.2022
akuttmottak Nordbyhagen
Seksjonsoverlege May-Liss Hatleskog, seksjonsleder Line Todal og sykepleier Kristine Fjellgaard er godt forberedt. Her foran ambulansehallen, som fra nå av blir området der pasienter med og uten mistenkt koronasmitte skilles fra hverandre.

- Vi er forberedt på det verste, men tar et steg om gangen og trapper opp etter hvert som det blir behov, sier seksjonsleder ved akuttmottaket Line Todal.

Nå er mottaket inndelt i to soner. Fra fredag 20. mars vil alle pasienter som skal inn i akuttmottaket komme inn samme inngang, der det skilles mellom pasienter med mistenkt Covid-19 eller ikke mistenkt.

Pasientene vil sorteres i det som normalt er ambulansehallen, som nå er i full forvandling.

- Her vil alle pasienter bli møtt av lege og sykepleier som bestemmer hvor de skal videre i inn i akuttmottaket. På denne måten sikrer vi at ingen pasienter kommer inn i sykehuset uten at det i front er vurdert om de er mistenkt eller påvist Covid-19 og deretter blir direkte isolert på rom, sier seksjonsoverlege i akuttmottaket May-Liss Hatleskog.

Har bygd om på få dager

I ambulansehallen er det nå bygget skillevegger for å kunne skille pasienter inn i ulike soner, samt en egen seksjon for røntgen.

- Bare på noen få dager har vi fått bygget en egen seksjon for røntgen i ambulansehallen, sier May-Liss Hatleskog. Her skal alle pasienter med behov få tatt røntgen av lungene før de blir ført videre inn i akuttmottaket for mottak av sykepleier og lege.

Inne i "koronadelen" av mottaket er det i løpet av to dager blitt bygget nye sluser inn til undersøkelsesrommene, som fremover skal benyttes til mottak av kritisk syke pasienter med mistenkt eller påvist Covid-19.

akuttmottak korona.jpg

May-Liss Hatleskog og sykepleier Kristine Fjellgaard. Her i koronadelen av akuttmottaket er det på bare to dager bygget nye sluser der kritisk syke pasienter med mistanke om Covid-19 vil komme.

Koronafri sone

I det som normalt er lokalene til ortopedisk poliklinikk, mottas kirurgiske og ortopediske pasienter uten mistanke om Covid-19. Dette nye akuttmottaket med ti senger åpnet i uke 12 og bemannes av ansatte fra akuttmottaket og med sykepleiere fra kirurgisk seksjon og ortopedisk klinikk.

- Vi er privilegerte som har mulighet til å forberede oss før det smeller. Alle har de siste ukene jobbet hurtig og godt og det vil vi fortsette med for å være mest mulig forberedt på det som kommer, sier Todal.

Stor omstillingsvilje

Hatleskog og Todal berømmer dugnadsånden og omstillingsviljen de nå opplever hos ansatte på hele huset.

- Alle bidrar til at vi får dette til. Byggteknisk avdeling, rørleggere og elektrikere fikser det vi ber om. Renholds- ambulansepersonell og vektertjenesten har tilpasset seg til enhver tid, sier Todal og Hatleskog, som opplever å ha hele sykehuset i ryggen.

- Sykepleierne, legene, hjelpepleierne og servicemedarbeiderne takler de kjappe endringene i pasientflyten og ombyggingen flott. Maken til endringsdyktige ansatte skal man lete lenge etter, sier Line Todal.