Pengegave til Sykehusklovnene

Blodgivere har donert 41.650 kroner til Sykehusklovnene i løpet av 2017. Pengegaven ble overrakt til to glade sykehusklovner i Blodbanken på Ahus.

Publisert 24.01.2018
Sist oppdatert 25.01.2018
Sykehusklovner i Blodbanken på Ahus

​- Tusen, tusen, tusen, tusen, tusen takk, sa en av de to sykehusklovnene som satt i blodgiverstolene i Blodbanken i dag. Seksjonsleder ved Blodbanken, Beate Tandberg Wangen, hadde gleden av å overrekke dem en pengegave på 41.650 kroner.

Pengene er donasjoner fra blodgivere på Ahus. Når de gir blod, får de en blodgivergave verdt 50 kroner, eller de kan velge å donere gaven til Sykehusklovnene. I løpet av 2017 har 833 blodgivere valgt å gjøre dette. 

- I år har det vært mange, sier Wangen.

Faste gjester på Barne- og ungdomsklinikken
Sykehusklovnene en ideell organisasjon bestående av profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene bidrar med lek og moro for barna på sykehuset.

Barne- og ungdomsklinikken på Ahus får besøk av sykehusklovnene to ganger i uken.

Giverglede
- Jeg tror blodgiverne synes dette er veldig hyggelig. Ikke bare gir de en halvliter blod, men i tillegg gir de også en gave, sier seksjonslederen.

Det var giverne selv som hadde foreslått at donasjonene skulle gå til Sykehusklovnene. Tidligere har Blodbanken donert penger til Barnekreftforeningen og til Røde kors. I 2018 vil donasjonene fortsatt gå til Sykehusklovnene.

Vil du også gi blod?
Gå på http://www.giblod.no/ eller ta kontakt med Blodbanken.