Tusenvis av stjerner til de som tilbringer jula på sykehus

På Ahus henger det nå flere hundre julestjernene i avdelingene. Julestjernene gis gjennom Kreftforeningens stjerneaksjon, og er først og fremst symboler på at andre har tenkt på de som må tilbringe jula på sykehus.

Publisert 22.12.2017
Gi håp til jul
Hvis du velger å gi en gave på valgfritt beløp til kreftforskning, så henger Kreftforeningen opp en stjerne på det sykehuset du velger.

​For andre år på rad er Akershus universitetssykehus (Ahus) med på Kreftforeningens stjerneaksjon.

- Stjerneaksjonen handler om å gi håp og varme. Ved å gi en gave til kreftforskning, kan man samtidig velge å sende en stjerne til et sykehus i Oslo og Akershus, til glede for de som må tilbringe jula der, sier distriktssjef for Oslo og Akershus, Ingvild Reitan i Kreftforeningen.

Pengene går til forskning

Hvis du gir en gave på valgfritt beløp til kreftforskning, vil Kreftforeningen henge opp en stjerne på det sykehuset du velger.

- Dessverre er det ikke alle som får feire jul hjemme med kjente og kjære. Denne aksjonen skal vise at det er noen som tenker på dem. Ingen skal føle seg alene. Du viser omtanke og gir glede ved å sende en stjerne til de som må tilbringe julen på sykehus, i tillegg til å gi håp ved å støtte kreftforskning. Slik får vi flere hjem til jul, til nyttår og alle andre dager i året, sier Reitan.

65 sykehus deltar

Det er femte året Kreftforeningen gjennomfører aksjonen som de i år håper skal bringe inn 3 millioner kroner. 65 sykehus over hele landet er med på dugnaden med å henge opp tusenvis av stjerner.

- Vi er svært takknemlige for at sykehusene er med på dette. Uten dem hadde ikke dette gått, sier Reitan. I fjor ga nordmenn 7500 stjerner. Av disse ble 219 stjerner gitt til Ahus.

Årets resultat

Hittil har Kreftforeningen mottatt 9500 stjerner. Målet om 10 000 stjerner er innen rekkevidde. Så langt er 352 stjerner gitt Ahus. Du kan gi ditt bidrag på kreftforeningen.no.

Kreftforeningen takker alle som har bidratt til et så fint resultat.