En person som har på seg en rød skjorte

En trygg start med mentorordning i akutt24

I juni 2024 startet Maria Høgås Bergh som nyutdannet sykepleier på akutt24. Overgangen fra studier til en travel akuttavdeling kan være krevende, men takket være mentorordningen har hun fått en trygg og strukturert start.

Noen få kvinner i røde skjorter
Tett oppfølging fra første dag

– Som nyansatt var det veldig fint å komme til Akutt24. Vi var flere nye som begynte samtidig, og vi ble tatt godt imot av blant annet mentor. Allerede fra dag én fikk vi tett oppfølging og muligheten til å gå sammen med mentoren vår, forteller Maria.

Mentorordningen i Akutt24 ble innført i februar 2024 og hver nyansatt følges systematisk opp i seks måneder av en mentor, fagsykepleier og ledere. Siden oppstarten har 7 mentorer og 15 nyansatte deltatt i ordningen, Unni og Maria er 2 av disse.

En person som tar seg av en pasient
Trygget i rollen

Målet med ordningen er å sikre en god overgang til ny arbeidsplass og gi de nyansatte trygghet i sin nye rolle.

– Det er skummelt å stå alene som fersk sykepleier, men mentorordningen har gitt meg en grundig og trygg opplæring, noe jeg virkelig ønsket meg som nyansatt, sier Maria.

Noen få kvinner i røde frakker
Tilpasset opplæring for en god start

Unni Solberg Johnsrud er en av mentorene i Akutt24 og har vært en viktig støttespiller for Maria og andre nyansatte. Hun understreker hvor viktig det er å møte de nyansatte på en god måte.

– Vi vet hvem de er før de kommer til oss og om de har erfaring fra før eller om de kommer rett fra studiet. Det gjør at vi kan tilpasse opplæringen etter deres behov. Det er en stor fordel å vite litt om personen på forhånd, sier Unni.

 

Noen få kvinner som sitter på en sofa
Systematisk oppfølging

Mentorordningen innebærer faste samtaler om kompetanse, trivsel og utvikling. Dette skaper en trygg ramme der de nyansatte alltid har noen å gå til med spørsmål eller utfordringer.

– Jeg tror kontakten som etableres gjennom ordningen varer lenge. De får alltid en person de kan spørre og forholde seg til, og vi har en god spørrekultur på avdelingen, forteller Unni.

En gruppe kvinner på et sykehus
Et sterkt faglig og sosialt miljø

Akutt24 er en observasjonspost i tilknytning til akuttmottaket og hverdagene her er hektiske med mange forskjellige pasienter, prosedyrer og problemstillinger. For en nyutdannet sykepleier kan dette virke overveldende, men mentorordningen bidrar til at man aldri føler seg alene.

– Det var mye jeg aldri hadde sett før eller vært borti, men vi blir fulgt opp godt. I tillegg er det et sterkt teamarbeid og tett samarbeid med legene. Selv om man ikke har stått i en situasjon før, føler man seg aldri alene, forteller Maria.

Noen få kvinner i et rom
En ordning som går begge veier

Mentorene i akutt24 får også mye igjen for ordningen.

– Det fungerer veldig bra, og jeg lærer også mye nytt. Det synes jeg er veldig positivt, sier Unni.

Akutt24 er stolte av mentorordningen og den innsatsen mentorene legger ned for å skape en god start for nyansatte. Det handler ikke bare om faglig opplæring, men også om å bygge et inkluderende og støttende arbeidsmiljø der alle føler seg trygge og ivaretatt.

Jobbe på Ahus

På Ahus åpner det seg en rekke muligheter for alle! Her kan du forske, pleie og behandle, legge til rette for kollegaer, yte diverse servicetjenester, rådgi, knytte kontakter og utvikle deg i trygge omgivelser.
Jobbe på Ahus
En gruppe mennesker i hvite sykehusklær

Sommerjobb

Er du klar for en sommer som gir deg faglig utvikling, utfordringer og personlig vekst på Norges største akuttsykehus?

Sommerjobb på Ahus: Erfaringer for livet
En person som viser en pasient noe på datamaskinen