StartHjelp

Behandlingsmuligheter

Det er vanlig å tenke at psykologisk behandling er det samme som en samtale mellom en pasient og en terapeut inne på et kontor. Men det finnes flere måter å få behandling på. Her får du informasjon om ulike behandlingsmuligheter. Sammen med din behandler kan du finne ut hva som passer best for deg.

Film​​

Behandlingsmuligheter (HelsaMi.no)​


De fleste kjenner til tradisjonell samtalebehandling hvor du møter en terapeut ansikt til ansikt for samtale, men det finnes mange måter å motta behandling på.

En mulighet er videokonsultasjon. Ved videokonsultasjon er du ikke avhengig av å møte fysisk på DPS. Det er også mulig å kombinere fysisk oppmøte med videokonsultasjoner om det passer best for deg, og din behandler tenker det er hensiktsmessig. Du må snakke med behandleren din for å avtale videokonsultasjon. ​

Videokonsultasjoner på Akershus universitetssykehus

Illustraskjon av person foran en laptop

Illustrasjon: St. Olavs hospital

Det er mulig å motta behandling via internett med tett oppfølging av en behandler, gjennom skriftlige meldinger. Dette er en ny behandlingsform som flere og flere ​pasienter benytter seg av for å få hjelp med sin psykiske lidelse. Denne behandlingen har ofte kortere ventetid, så du kan komme raskt i gang, og du kan jobbe med din egen behandling hvor og når det måtte passe for deg. Vi tilbyr denne behandlingen for sosial fobi, panikklidelse og depresjon.
Du kan motta behandling for panikkangst, sosial fobi og depresjon hjemme hos deg selv, via veiledet internettbehandling. Du får oppfølging av en behandler, via internett, gjennom hele behandlingen. I tillegg vil det være en en oppstarts- og avslutningssamtale.


Å møte andre i samme situasjon kan være terapeutisk i seg selv. For mange er gruppeterapi den første behandlingen som de blir tilbudt ved DPS Follo. Det finnes mange ulike gruppetilbud på DPS og mange opplever denne måten å jobbe på som hjelpsom og meningsfull. Gruppene ledes av en eller to behandlere. 

Illustrasjon av fire mennesker i dialog

Illustrasjon: St. Olavs hospital

For noen lidelser anbefaler vi behandling med medisiner, gjerne i kombinasjon med annen behandling. Sammen med en behandler kan du få informasjon om fordeler og ulemper med medisiner. Det vil i samarbeid med deg vurderes om dette er en aktuell behandling for deg.​
Sist oppdatert 02.02.2024