I samarbeid mellom foreldre, lokale fagpersoner og fagpersoner fra Ahus utarbeides det et tilpasset treningsopplegg for de intensive periodene. Oppfølgingen er i barnets hjemmemiljø for å opprettholde barnets dagligliv og sosiale nettverk.
Tilbud om deltagelse i TIH forutsetter at kommunen bidrar med fagpersoner, spesialpedagog og fysioterapeut, til de avtalte treningsøktene. I tillegg er det viktig at deltagelse forankres hos ledelsen i barnehagen, slik at personale deltar sammen med fagpersonene i øktene i oppfølgingsperiodene.
I forkant av søknaden om deltagelse i TIH må lokale fagpersoner og foreldre samarbeide om hvilke målområder det ønskes å jobbe for barnet i den første treningsperioden. I arbeidet med å planlegge treningen og sette mål kan det være aktuelt å involvere andre fagpersoner som kjenner barnet.
Målgruppen er barn som har oppfølging fra avdeling for habilitering med vansker innenfor flere utviklingsområder (motorikk, språk/kommunikasjon og samspill). Motoriske vansker tilsvarende Gross Motor Function Classification System (GMFCS) nivå 3-5. Alle tre treningsperioder for barnet skal være avsluttet før skolestart.
Deltagelse i TIH krever tverrfaglig samarbeid innad i kommunen, og på tvers av tjenestenivå.
Barnet tilbys tre intensive treningsperioder av fire uker. Hver periode starter med kartlegging av barnets funksjon, og samarbeid rundt målsetting for perioden. Treningsøktene i periodene fordeles likt mellom fagpersoner i kommune og spesialisthelsetjeneste. Det er to fagpersoner, en fra hver profesjon ute hver treningsdag