HELSENORGE

Før behandling

Før du kommer til sykehuset kan det være lurt å forberede seg litt. På denne siden kan du få nyttige tips og informasjon om sykehuset.
​Hva skal jeg pakke med meg? 

​Når du skal på sykehus kan du ta med deg dine egne klær. Du får selvsagt bruke sykehustøy, men noen ganger kan det være godt å gå i egne klær. Det kan også være lurt å ta med eget undertøy.

Husk også å ta med deg toalettsakene du normalt sett bruker hjemme. Du kan også ta med deg skolebøker eller skolearbeidet ditt og gjerne PC, tab eller pad hvis du ønsker det (husk lader).​

Pakkeliste

​Ungdomsrådet Ahus er satt sammen av ungdom som vet hvordan det er å være ung og syk. Anna Seljelid Kongsmo og Ane Drabløs Røisland fra Ungdområdet har laget denne pakkelisten: ​

  • Mobil, PC, hodetelefoner og ladere 
  • Lyddempende ørepropper 
  • Tannbørste og tannkrem
  • Sjampo, balsam, deodorant, hårbørste, leppepomade, håndkrem og ansiktskrem
  • Egne klær, undertøy, tøfler og kosesokker
  • Snacks, energibarer og tyggis​


"Første gang du skal sove alene på sykehuset kan føles skummelt. Det er en uvant situasjon, med mange nye mennesker. Da er det lurt å si ifra til sykepleierne at du er redd, så hjelper de deg. Det kan også bli mye informasjon, så husk også å si ifra om det er noe du ikke forstår eller ikke fikk med deg"


Ane Drabløs Røisland​, Ungdomsrådet Ahus. 


Nyttig informasjon 

​På poliklinikken 

På denne siden kan du lese om hvem og hva du møter på poliklinikken på Barne- og ungdomsavdelingen (ahus.no). Fant du det du lette etter?