Medisinsk bibliotek

Biblioteket betjener sykehusets ansatte og studenter i praksis. Du kan få hjelp med bibliotektjenester i biblioteket eller digitalt, inkludert veiledning i litteratursøk og EndNote.

​Biblioteket er alltid døgnåpent med ID-kort og kode.

Har du arbeidssted utenfor Nordbyhagen må du kontakte Servicesenteret for å legge til adgang til biblioteket i ID-kortet ditt.​

​Betjent bibliotek

Mandag, onsdag, fredag: kl. 09.00–11.30 og 12.00–15.00.
Tirsdag og torsdag: kl. 09.00–11.30 og 12.00–14.00.

Avvikende åpningstider i juni

Biblioteket er ubetjent torsdag 13. og fredag 14. juni

Åpningstider i sommer 2024:

24. juni-11. august (uke 26-32): 10.00 - 14.00

8.-14. juli (uke 28): Ubetjent bibliotek

Fasiliteter

Biblioteket har arbeidsplasser med og uten pc, et større arbeidsbord med plass til flere personer samt noen stoler og sofaer. Biblioteket har også multifunksjonsskriver for utskrift/kopiering/skanning, utlånsautomat og innleveringskasse for retur av bøker. Husk å vise hensyn og hold lydnivået dempet når du ikke er alene i biblioteket.

Kontaktinformasjon

E-post: biblioteket@ahus.no 
Telefon: 67 96 85 50
Besøksadresse: Nye Nord, 4. etasje (Sykehusveien 27, Lørenskog)

Postadresse

Akershus universitetssykehus
Medisinsk bibliotek
Postboks 1000
1478 Lørenskog

OpenAthens er bibliotekets påloggingstjeneste for ansatte ved Ahus som ønsker tilgang til bibliotekets e-ressurser på privat pc/mac eller mobil.

  1. Hvis du ikke allerede har brukernavn og passord, kontakt biblioteket@ahus.no for å få det. Passordet er personlig og skal ikke deles med andre.
  2. Gå til my.openathens.net​
  3. Logg på med ditt brukernavn og passord.
  4. Det åpner OpenAthens med oversikt over e-ressursene som er tilgjengelig, med lenker til tidsskrifter og databaser som fungerer selv om du ikke bruker Ahus-pc.

Du kan også logge på UpToDate med OpenAthens

  1. ​​Åpne uptodate.com på privat pc/mobil og klikk på "Login"​.
  2. Nedenfor "Log in with" klikk påOpenAthens og logg inn med din OpenAthens-konto.

NB! H​vis du kommer til registreringsside for personlig profil og ikke ønsker å opprette det, kan du klikke på UpToDate-ikonet for å komme videre​. ​

Hvis du også er tilknyttet andre institusjoner har du ofte muligheter for tilgang hjemmefra via disse også. Se for eksempel informasjon om dette hos UiO og OsloMet.

Finner ikke fulltekst: Hvis det er artikler, bøker, kapitler osv. du ikke får tilgang til, kan du sende forespørsel til biblioteket@ahus.no så forsøker vi å skaffe det for deg.

Mobil-apper: OpenAthens kan også brukes sammen med appene BrowZine og Read by QxMD for tilgang til e-tidsskrifter og artikler på mobil og nettbrett.

Plugins (nettleser-tillegg): Bruker du Google Chrome eller Firefox som nettleser, kan du laste ned plugins og få enklere tilgang til fulltekst:

  • LibKey Nomad - viser om biblioteket har abonnement og så kan du logge på med OpenAthens-login
  • Unpaywall - hjelper deg å finne gratis fulltekst
  • OpenAccessButton - hjelper deg å finne gratis fulltekst​
Sist oppdatert 28.05.2024