Kom i gang med MyDignio

Pasienter med mindre behov for direkte oppfølging kan følges opp på en trygg måte uten å måtte reise inn til sykehuset med digitale løsninger. Ahus har innført MyDignio ved utvalgte avdelinger for  å utføre digital hjemmeoppfølging, på en trygg måte og med god kvalitet.

Publisert 18.10.2021
Sist oppdatert 18.09.2023
Tegnefigur av Lege som sitter på sitt kontor som tamtaler med en pasient som sitter hjemme i sofaen.
Illustrasjon: MyDignio

​Invitasjon og fo​rhåndsregistrering

Helsepersonell på Ahus må ha registrert seg inn i systemet på forhånd. Når dette er gjort vil du få en SMS fra sykehuset som beskriver hva du skal gjøre videre. ​

​​Ahus har hatt løsningen i bruk siden oktober 2021 og i dag er det 6 kliniske avdelinger som bruker løsningen for noen av sine pasienter:

  • ​​Avansert hjemmesykehus for barn 

  • Hjemmedialyse, nyreavdelingen 

  • Brukerstyrt poliklinikk for diabetespasienter, endokrinologisk avdeling

  • Gastromedisin

  • Ortopedisk klinikk – diabetes fotsår 

Flere avdelinger på Ahus jobber nå med å ta i bruk løsningen

Nedlasti​​​​ng av pasientappen MyDignio

Etter at du er forhåndsregistrert og har fått SMS fra Ahus laster du ned MyDignio fra Appstore eller Google play på din egen mobiltelefon. 

Trenger du hjelp til å få lagt inn MyDignio på din mobiltelefon kan du få hjelp til dette hos Sykehuspartner support på telefon 32 81 52 85​ mandag – fredag kl. 08:00-16:00.  

Pålogging til pasien​tappen og samhandling med Ahus 

Pålogging til MyDignio skjer via ID-porten. 

Ved førstegangs pålogging vil du bli bedt om å samtykke til å bruke MyDignio. Det er frivillig å benytte seg av denne løsningen og deltagelse vil ikke være avgjørende for ditt behandlingstilbud hos Ahus. Dersom du ikke lenger ønsker å bruke MyDignio kan du slutte å bruke appen når du vil. ​

Etter at du har logget på MyDignio er appen koblet opp til sykehuset og muliggjør samhandling mellom deg og helsepersonell.

MyDignio gir deg oversikt over din egenbehandlingsplan og inneholder informasjon fra sykehuset. Appen gir deg påminnelser om målinger og andre aktiviteter du skal gjøre i henhold til din behandlingsplan. Appen kan også brukes til å sende meldinger til helsepersonell, ha videomøter, overføre bilder og lignende.​

Funksjoner i pasie​​ntappen 

Veiledning i funksjonene i MyDignio kan du lese mer om på nettsidene til MyDignio

Kom i gang med MyDignio​

​Ny på ne​​​tt?

Om bruk av internett og app er nytt for deg, anbefaler vi at du ser på disse gode tipsene hos nettvett.no

Nettvettreglene (nettvett.no)​