En kvinne som står utenfor en bygning

Etter behandling

Når du skrives ut fra sykehuset kan det hende du må følges opp av fastlegen din eller på sykehuset. Det å være ung og ha en kronisk sykdom kan være vanskelig. Hvordan takle det og hvor kan du få hjelp?

Samtale med lege

Før du reiser fra sykehuset vil du få en utskrivingssamtale med legen. I denne samtalen vil du blant annet få informasjon om hva du bør passe på når du kommer hjem, om du skal ta medisiner og hvordan du skal følges opp videre. Et godt tips er å skrive ned de spørsmålene du måtte ha før samtalen.

Jeg skal hjem

​Før du reiser hjem vil du få en samtale både med lege og sykepleier. 

Legen vil blant annet informere deg om hva du må passe på etter operasjonen eller behandlingen og hva som skal skje videre. Kanskje du skal begynne med nye medisiner? Noen må også holde seg i ro og være hjemme fra skolen noen dager. ​

"Når du kommer hjem fra sykehuset blir det plutselig veldig rolig rundt deg. Det er normalt å føle seg ensom og trist. Ikke tenk at alt faller på plass med en gang, ta en dag av gangen, og ta det rolig»

«Behandlingen er ofte ikke ferdig selv om du er utskrevet. Hvis du bruker medisiner er det viktig å passe på at du har nok resepter. Husk også å informere skolen og lærerne dine om helsesituasjonen din»

Julie Therese Larsen, Marie Krogseth-Skauby og Solveig Emilie Vattøy fra Ungdomsrådet Ahus.


Jeg skal tilbake på kontroll
Mange ungdommer må tilbake til oss for kontroll. På kontrollen vil legen sjekke hvordan du har hatt det etter operasjonen eller behandlingen. Noen ganger må du ta nye undersøkelser og prøver. ​Før behandling

Før du kommer til sykehuset kan det være lurt å forberede seg litt. På denne siden kan du få nyttige tips og informasjon om sykehuset, både i bilder og i tekst.
Les mer
Gutt med caps sitter på venterom og ser på mobilen


Under behandling

Hvordan er det å være ung på sykehus? Les om fritidstilbud, vanlige følelser, besøk og andre praktiske ting.
Les mer
En jente ligger i en sykehusseng og har besøk av en vennineSist oppdatert 01.07.2022