- din helse på nett

Digitale helsetjenester

Den nasjonale helseportalen helsenorge.no tilbyr digitale tjenester som forenkler din kontakt med sykehuset. 

God informasjon om og innsikt i egen helse er viktig for at du kan delta i valg som gjelder behandling og oppfølging av din egen sykdom og helse.


Videokonsultasjon

Ahus tilbyr videokonsultasjon når fysisk oppmøte ikke er nødvendig, eller mulig. Vi benytter videotjenesten Whereby, som er godkjent for bruk i pasientkonsultasjoner. Foreløpig tilbyr ikke alle våre poliklinikker/avdelinger videokonsultasjoner.

Fordelen med videokonsultasjon er at du slipper å dra til sykehuset når det ikke er nødvendig. Ved behov for undersøkelser eller inngrep som krever oppmøte, må du til sykehuset.

Les mer om videokonsultasjon på Ahus

Dine henvisninger

Nå kan du se hvor langt henvisningen din er kommet på helsenorge.no. Med denne tjenesten kan du se når henvisningen er mottatt, vurdert og om du har fått time. 

Tjenesten gir også informasjon om rettigheter knyttet til fasen henvisningen er i. Det blir lagt inn lenke til et skjema for rettighetsklage i brevet fra sykehuset og skjemaet kan sendes digital tilbake til sykehuset. På denne måten blir det enklere for deg å aktivt ivareta rettighetene dine. 

Henvisninger til spesialisthelsetjenesten på helsenorge.no - innlogging

Se din pasientjournal på helsenorge.no

Pasientjournalen din inneholder dokumenter fra din behandling på sykehus. Nå har du digital tilgang til utvalgte dokumenter fra din pasientjournal på helsenorge.no.

Logg deg på pasientjournalen din på helsenorge.no

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om pasientjournalen din, skal du kontakte sykehuset som har skrevet den. Du kan også be om å se pasientjournalen din, selv om du ikke vil gjøre det digitalt.

Se mer informasjon og kontaktopplysninger på helsenorge.no

Helsenorge - hva er pasientjournal? from Direktoratet for e-helse on Vimeo.


Skjema om helseopplysninger

Dersom du har mottatt et innkallingsbrev hvor du er bedt om å fylle ut skjema om helseopplysninger kan du gjøre følgende:

  • Ved digitalt mottatt innkalling: klikk på lenken i brevet.
  • Ved papirbasert innkalling: skriv inn lenken fra brevet i nettleseren. Du blir så bedt om å logge inn på helsenorge.no.

Hvis du ikke har tilgang til helsenorge.no kan du ta kontakt med avdelingen for å få det tilsendt per post, eller skrive ut dokumentet via lenken under. Kontaktinfo​rmasjon til avdelingen finner du i innkallingsbrevet ditt.

Skjemaene finner du her:

Helsenorge.no - Skjema om helseopplysninger

Skjema om helseopplysninger - utskrivbar (PDF)

Digitale brev

Fra 3. mai har pasienter i somatikken kunne motta brev fra Ahus i innboksen din på helsenorge.no eller i din digitale postkasse i Digipost eller e-Boks. Fra 9. juni blir tjensten tilgjengelig for pasienter i psykiatrien.

Digitale brev blir tilgjengelig så fort de er sendt fra sykehuset, og du slipper å vente på postgangen.

Les mer om tjenesten her

Nå kan du be om nytt tidspunkt for time via helsenorge.no

Når du mottar digitale brev fra sykehuset på helsenorge.no kan du sende beskjed direkte til avdelingen, dersom du ikke kan møte til timen og trenger et nytt tidspunkt. Tjenesten er tilgjengelig fra 3. juni i somatikken og 9. juni i psykiatrien.

Les mer om tjenesten her

​​Behandlingshjelpemidler​

Pasienter ved Ahus kan fra 22. september bestille forbruksmateriell til behandlingshjelpemidler via helsenorge.no. Gå inn på lenken under, fyll ut skjema. 


Du finner også lenke til skjemaet i mail og brev fra Behandlingshjelpemidler på Ahus.  
Hvis avdelingen har behov for ytterligere kontakt med deg om bestillingen, kan løsningen for digital dialog benyttes. Trenger du å ta kontakt med Behandlingshjelpemidler, finner du kontaktinformasjon i lenken under.


​Nyttige tjenester​

​Du finner også andre nyttige tjenester fra sykehuset på helsenorge.no:

  • e-resept
  • kjernejournal

Følgende tjenester rulles ut på helsenorge.no i fremtiden

  • digitale pasientskjema
  • prøvesvar
  • egenregistrering i skjemaer/apper
  • timeavtaler
Fant du det du lette etter?