Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Behandling

Insulinbehandling hos voksne

Diabetes skyldes manglende produksjon av insulin i bukspyttkjertelen, fordi cellene som lager insulin blir ødelagt av antistoffer (diabetes type 1). Og at produksjonen av insulin er for liten i forhold til behovet eller insulinet virker for dårlig (diabetes type 2). Mange mennesker med diabetes tar derfor insulin for å holde blodsukkeret på et normalt nivå.
Det finnes to hovedgrupper med insulin:
  1. Langsomtvirkende insulin som man trenger når man lager for lite insulin selv. 
  2. Hurtigvirkende insulin som skal hindre at blodsukkeret blir for høyt etter måltider.

Før

Vask hendene før du finner fram det utstyret og medikamentet du skal bruke.

Under

Insulin kan du sette med insulinpenner eller med insulinpumpe. Insulinet setter du i underhuden.

Når du bruker penn, må du stikke deg hver gang du skal sette insulin.

Når du bruker insulinpumpe, kobler du den på kroppen din med en kanyle. Kanylen må du skifte med 2-3 dagers mellomrom. Insulinet går inn i underhuden kontinuerlig hele døgnet. I tillegg må du sette en dose insulin før måltid via pumpen.


Etter

Etter at du har satt insulin er det forventet at blodsukkeret synker dersom du ikke spiser noe.

Vær oppmerksom

Du kan få føling dersom du har satt hurtigvirkende insulin og glemmer å spise.

Kontakt

Hovedbygg Endokrinologisk poliklinikk

Kontakt Endokrinologisk poliklinikk

Oppmøtested

Behandlingsbygg 2, 3 etasje (B203).

Inngang 1.

Oversiktskart Nordbyhagen (PDF)

 
Oversiktsbilde av Ahus Nordbyhagen

Hovedbygg

Sykehusveien 25

1478 Lørenskog

Transport

Vi har parkering mot avgift for pasienter, pårørende og besøkende i 1. etasje av parkeringshuset, som ligger cirka fem minutters gange fra hovedinngangen. Gangveien fra parkeringshuset til sykehuset er skiltet. Det er også nærparkering på plassen foran hovedinngangen og Nye nord-bygget.

Mer om parkering

Buss

Bussen stopper like ved hovedbygget. Linje 100, 110, 300, 310 og 385 går til og fra Oslo og Lillestrøm.

Se rutetider på ruter.no eller telefon 22 05 70 70.

Taxi

Pasientreiser er reiser til og fra offentlig godkjent behandling. Er det helsemessige årsaker til at du trenger tilrettelagt transport, må dette bestilles av din behandler.

Hvis det ikke finnes rutegående transport på strekningen du skal reise, kan du ta kontakt med ditt lokale pasientreisekontor på telefon 915 05 515.

Pasientreiser dekker ikke transport for blodgivning.

Nylig gjennomførte Pasientreise- og syketransportavdelingen ved Oslo Universitetssykehus anbudskonkurranse for pasientreiser i kommunene Eidskog, Grue, Kongsvinger, Nord-Odal og Sør-Odal.  

I konkurransen kom det inn ett tilbud, inngitt av dagens leverandør Taxi 03650. Tilbudet lå vesentlig høyere enn angitt maksimalpris i anbudet, og også høyt over prisene i privatmarkedet.  

Tilbudet ble derfor rettmessig avvist og det ble avholdt et forhandlingsmøte uten at dette førte til en løsning.  

Dette medfører at vi ikke har en avtaleleverandør for pasienttransport i kommunene Sør-Odal, Nord-Odal, Kongsvinger, Grue og Eidskog fra 1. mars 2024.

Hva innebærer dette?

Dette innebærer at pasienter som kan, selv må besørge sin transport til og fra behandling ved å reise kollektivt eller bruke egen bil, for så å kreve refusjon ved å sende inn reiseregningsskjema. 

Dersom pasienten ikke kan bruke kollektivtransport, kjøre selv eller bli kjørt av pårørende, dekkes også utgifter til drosje. Refusjon for drosje kreves på samme måte som nevnt over.

Når det gjelder de mest sårbare pasientene som av helsemessige årsaker ikke selv kan forestå sin reise, jobber Oslo universitetssykehus med å få på plass et tilbud til disse.  

pasientreiser.no

Kurs

  • Diabetes type 2
    Dette er et to dagers lærings- og mestringskurs for deg som har påvist diabetes type 2. Kurset gir deg informasjon om sykdommen og ulike behandlingsalternativer.
    Diabetes type 2
    Dato kommer