En person som sitter på en benk

Før behandling

Før du kommer til sykehuset kan det være lurt å forberede seg litt. På denne siden kan du få nyttige tips og informasjon om sykehuset.

​Hva skal jeg pakke med meg? 

​Når du skal på sykehus kan du ta med deg dine egne klær. Du får selvsagt bruke sykehustøy, men noen ganger kan det være godt å gå i egne klær. Det kan også være lurt å ta med eget undertøy.

Husk også å ta med deg toalettsakene du normalt sett bruker hjemme. Du kan også ta med deg skolebøker eller skolearbeidet ditt og gjerne PC, tab eller pad hvis du ønsker det (husk lader).​

Pakkeliste

​Ungdomsrådet Ahus er satt sammen av ungdom som vet hvordan det er å være ung og syk. Anna Seljelid Kongsmo og Ane Drabløs Røisland fra Ungdområdet har laget denne pakkelisten: ​

  • Mobil, PC, hodetelefoner og ladere 
  • Lyddempende ørepropper 
  • Tannbørste og tannkrem
  • Sjampo, balsam, deodorant, hårbørste, leppepomade, håndkrem og ansiktskrem
  • Egne klær, undertøy, tøfler og kosesokker
  • Snacks, energibarer og tyggis​


"Første gang du skal sove alene på sykehuset kan føles skummelt. Det er en uvant situasjon, med mange nye mennesker. Da er det lurt å si ifra til sykepleierne at du er redd, så hjelper de deg. Det kan også bli mye informasjon, så husk også å si ifra om det er noe du ikke forstår eller ikke fikk med deg"


Ane Drabløs Røisland​, Ungdomsrådet Ahus. 


Nyttig informasjon 

Under behandling

Hvordan er det å være ung på sykehus? Les om fritidstilbud, vanlige følelser, besøk og andre praktiske ting.
Les mer
En jente ligger i en sykehusseng, og en venn står vedsiden av og smiler.


Etter behandling

Når du skrives ut fra sykehuset kan det hende du må følges opp av fastlegen din eller på sykehuset. Det å være ung og ha en kronisk sykdom kan være vanskelig. Hvordan takle det og hvor kan du få hjelp?
Les mer
En jente går ut av sykehuset med sekkSist oppdatert 01.07.2022